[REQ_ERR: 401] [KTrafficClient] Something is wrong. Enable debug mode to see the reason. Dia elkészíti a világ legjobb répatortáját#6 – Indepthpakistan

Dia elkészíti a világ legjobb répatortáját#6

Perr Nagyon érdekes brazil répatorta, amelyet biztosan élvezni fog, és nem tart sokáig az elkészítése. A tészta elkészítése nagyon leegyszerűsített, és főként a hozzávalók összekeverésén múlik. Gyönyörű napos színű keksz lesz sárgarépából, sütőtökből vagy őszi levelekből… A citrusos jegyhez pedig már csak reszelt narancshéjat kell hozzá tenni. A csokoládé cukormáz pedig kifinomultságot ad.

Hozzávalók:

250 ml napraforgóolaj
220 g finom cukor
4 nagy tojás
3 közepes sárgarépa (kb. 330-350 g)
300 g búzaliszt
2 evőkanál sütőpor

Minden összetevőnek szobahőmérsékleten kell lennie.
Főzési mód:

1. A sárgarépát meghámozzuk és karikákra vágjuk.
2. Egy tálba olajat öntünk, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a finomra vágott sárgarépát. Kézi vagy botmixerrel addig keverjük, amíg homogén keveréket nem kapunk. A búzalisztet és a sütőport közvetlenül a keverékbe szitáljuk. Habverővel addig keverjük, amíg a hozzávalók össze nem keverednek, de ne tovább.
3. Fedjük le a formát pergamennel, csak az alját. Öntsük a tésztát a formába. Süssük a brazil répatortát 170°C-on forró levegő nélkül körülbelül 40 percig. Add vissza, nagyon jó.
4. Kihűlés után sűrű csokimázzal öntjük.